روش تهیه و ساخت انواع جوشانده های ماهیگیری۲

جوشانده ها قسمت دوم:

 طعمه های جوشانده گلوله های نرم خمیری شکلی هستند که در آب جهت سفت شدن جوشانیده می شوند. آنها گزینه های تمام نشدنی و ماندگار آماده ای را به وجود می آورند اما یک خصوصیت منفی بارز ومشخص دارند که همان گرانی این محصولات در بازار می باشد. بهترین راه اقتصادی برای استفاده از جوشانده ها آن است که خود آنها را بسازیم. ترکیباتی که در جوشانده ها معمولا به کار می روند عبارتند از : شیر ، تخم مرغ ، آرد سویا ، جوانه گندم ، پروتئین های حیوانی و گیاهی و رنگهای افزودنی.

      جوشانده چیست

جوشانده ها طعمه هایی هستند که معمولأ از تخم مرغ ، پودر های پروتئین و چاشنیها ساخته می شوند. این مخلوط به شکل گلوله های کوچکی در آورده شده و جوشانده می شوند. مزیت آنها این است که ماهیهای کوچک نمی توانند آنها را بخورند.   

با طعمه هایی همچون جوشانده ها می توان صید بالایی داشت. البته سایز ماهی های صید شده نیز به اندازه و سایز جوشانده ها بستگی دارد و در پنج سال گذشته بواسطه آن در کشورهای اروپایی و آمریکایی موفقیت کپورگیران با رشد زیادی همراه بوده است.

در بیشتر دریاچه های اروپا و آمریکا از جوشانده ها در دامنه های وسیعی از بوها و مزه های متنوع استفاده می شود هر چند آمار نشان می دهد که ماهیگیران آمریکایی بیشتر موفقیتشان را بواسطه استفاده از خمیرها و آبزیانی مانند حلزونها کسب کرده اند.

جوشانده ها می توانند هم در خانه ساخته شوند و هم خریداری گردند. البته خرید آن می تواند گران تمام شود. چاشنیهایی که در جوشانده ها مورد استفاده قرار می گیرد عبارتند است : گوشت ، کنجد ، گیلاس ، توت فرنگی ، میوه های مناطق گرمسیری ، شکلات ، ماهیهای مرکب ، روغن یا خمیر بادام زمینی ، دانه ها ، ذرت ، خرچنگها ، حازونها و غیره.

در بسیاری از جوشانده ها محرکهایی اضافه کرده اند. محرکها مواد شیمیایی هستند که کمک به تحریک تغذیه ماهی می نمایند و اینگونه است که ماهی را به سوی طعمه می کشاند. آنها معمولأ اسیدهای آمینه یا همان پروتئین ها می باشند.

برای اماده کردن این جوشانده ها اول از همه ما به ساخت مخلوط پایه نیازمندیم. که تشکیل شده از انواع آردها از قبیل (ارد برنج .ارد گندم.ارد سویا .آرد ذرت.)انواع اسانسها و طعم دهنده ها.شیرین کننده انواع پودرها و رنگهای خوراکی که بستگی به طعمه مورد نظر دارد.مواد پایه را طبق اندازه یا پیمانه ای که برای هر طعمه توضیح داده شده داخل یک پلاستیک فریزر ریخته و مانند بادکنک در پلاستیک فریزر دمیده و انرا  تکان داده تا مواد بخوبی مخلوط شود.

  اگر شما از مایع رنگ خوراکی استفاده می کنید می بایست آن را به تخم مرغ در مرحله بعد اضافه نمایید.در مرحله بعد افزودنیها و شیرین کننده را به تخم مرغ ها اضافه کنید و خوب بهم بزنید. شما می توانید از پیپت یا سرنگ برای اندازه گیری دقیق مقدار افزودنیها  استفاده نمایید. اگر شما از رنگ مایع استفاده می کنید آن را در این مرحله به تخم مرغ ها اضافه نمایید. زمانیکه افزودنیها را به تخم مرغ اضافه کردید ، حداقل به میزان ۲ دقیقه به خوبی با همزن مخلوط کرده اگر همزن در دسترس نداشتید می توانید از یک چنگال استفاده کنید. 

 

در ابتدا متذکر میشویم که یک تخم مرغ خمیری معادل یک مشت بزرگ تهیه میکند 

 

حال در این زمان می بایست مخلوط پایه را به تخم مرغ اضافه کنید. توجه داشته باشید که یکمرتبه تمام آن را به تخم مرغ اضافه نکنید. حدود یک فنجان پر از مخلوط پایه را به تخم مرغها اضافه کرده و خوب با همزن مخلوط کنید. به مدت ۵ دقیقه قبل از اینکه آردهای بیشتری اضافه کنید ، مخلوط را کنار گذاشته  این کار به مخلوط پایه اجازه می دهد تا مقداری از مایع تخم مرغها و افزودنیها را به خود جذب کند. بعد از ۵ دقیقه دقیقه به اضافه کردن آرام مخلوط پایه ادامه دهید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که مخلوط سفت شده و دیگر چنگال در آن حرکت نکند.

در مرحله بعد مقدار کمی ارد اضافه کرده و با دستهایمان بخوبی آرد را ورز داده  تا اماده شود. تا اندازه ای که چسبندگی آن خیلی کم شده و به دست شما نچسبد                             

 

وقتیکه خمیر آماده شد آنرا بشکل گلوله درآورید. این کار را می توان با دست یا لوازم مخصوص انجام داد.اندازه گلوله ها به صید و ماهی مورد نظر شما بستگی دارد.یادمان باشد که قطر جوشانده ها در صید ماهی بسیار موثر است.

 

در مرحله بعد اب را جوش اورده و مقدار معینی (۱۵الی ۲۰عدد)از گلوله ها را در اب جوش قرار داده بعد از اینکه طعمه ها حدود ۳۰الی۹۰ ثانیه در آب جوشانده شدند آنها را از آب خارج کرده و بر روی پارچه یا حوله ای جهت خشک شدن بمدت نیم ساعت قرار دهید.

                                

 

نکته مهم این است که هرقدر که مایل باشیم طعمه ای سخت تر و سفتتر داشته باشیمآن را مدت بیشتری در آب جوش قرار میدهیم ولی مدت نباید بیشتر از دو دقیقه باشد

 

بعد از اینکه جوشانده ها خشک شدند آنها را در کیسه فریزر ریخته و تا هنگام استفاده از فریزر خارج نکنید.

 

    انواع جوشانده ها:

 

جوشانده انگلیسی

 ترکیبات

آرد نان لواش به میزان لازم

 شیر خشک دو قاشق غذا خوری

  نمک یک قاشق چایخوری

  آرد یا شیر سویا  سه قاشق غذا خوری

  تخم مرغ دو عدد

  سس مایونز یک قاشق غذا خوری

 رنگ غذا به میزان لازم

 سبوس جوشیده گندم یا جو

 

 

جوشانده آمریکایی

  ترکیبات

 آرد نان لواش به میزان لازم

 تخم مرغ ۲عدد

 پودر جگر خشک آماده ۳ قاشق غذا خوری

 ماست ۲قاشق غذاخوری

 پودر گوشت خشک آماده۳قاشق غذاخوری

 نمک یک قاشق مرباخوری

 شکر یک قاشق مرباخوری

  رنگ غذا به میزان لازم

 دقت کنید به جای پودر گوشت میتوانید از قرص پودر شده ویتامین آهن به اندازه شش قرص استفاده کنید و بجای پودرجگر از جگر چرخ شده گاو یا گوسفند استفاده کنید و از جگر مرغ استفاده نگردد.

 

 

 جوشانده آلمانی

 ترکیبات

 آرد نان لواش به میزانلازم

 تخم مرغ ۴عدد

 شیر خشک ۴ قاشق غذاخوری

 آرد ذرت با سبوس و قطمیر یکلیوان

 سیب زمینی آب پز و رنده یاچرخ شده ۴ عدد متوسط

 نمک یک قاشق مرباخوری

 شکر یک قاشق مرباخوری

 رنگ غذابه میزانلازم

 سس سویا دو قاشق غذاخوری

 دارچین پودر شده ۲ قاشق مرباخوری

 

جوشانده دانمارکی

ترکیبات

آرد نان لواش به میزان لازم        

تخم مرغ ۲عدد 

نمک یک قاشق مرباخوری

شیر خشک دو قاشق غذاخوری

پودر کنجد و شاهدانه نیم لیوان

پودر میگو نیم فنجان

رنگ غذا به میزان لازم

پودر ماهی دو قاشق غذاخوری

 

جوشانده مخصوص ۱

روغن مورچه یک قاشق مربا خوری

آرد نان لواش به میزان لازم

 

نمک یک قاشق مربا خوری

 

شکر یک قاشق مربا خوری

تخم مرغ دو عدد

رنگ غذا به میزان لازم

گندم خرد شده نیم لیوان

آرد سویا یک فنجان کوچک

روغن بادام تلخ بوداریک قاشق چایخوری

 

 

جوشانده مخصوص ۲

پودر گیاه سنبله طیب یک فنجان

آرد نان لواش به میزان لازم

نمک یک قاشق مربا خوری

شکر یک قاشق مربا خوری

تخم مرغ دو عدد

رنگ غذا به میزان لازم

گندم خرد شده نیم لیوان

آرد سویا یک فنجان کوچک

پودر گیاه بابونه نیم فنجان

 

جوشانده مخصوص ۳

غذای آماده ماهی پرورشی یک لیوان

آرد نان لواش به میزان لازم           

نمک یک قاشق مربا خوری

شکر یک قاشق مربا خوری

تخم مرغ دو عدد

رنگ غذا به میزان لازم

پوره سیب زمینی

شیر سویا یک فنجان کوچک

اسانس (دلخواه)شمامیتوانید از ذرچوبه استفاده کنید

 

جوشانده مخصوص ۴

 تخم یا اشبل ماهی خشک شده یک فنجان کوچک

 آرد نان لواش به میزان لازم

 نمک یک قاشق مربا خوری                     

 شکر یک قاشق مربا خوری

 تخم مرغ دو عدد

 رنگ غذا به میزان لازم

 گندم خرد شده نیم لیوان

 سس مایونز یک قاشق غذا خوری

جگر تازه گاو ۱۵۰ گرم همراه باخونابه

 

 ساخت طعمه ای معجزه آسا

مواد مورد نیاز:

یک تا سه عدد تخم مرغ

نمک یک قاشق چایخوری

شکر ۲قاشق چایخوری

آرد به مقدار لازم

ادویه و رنگ خوراکی هر کدام یک قاشق غذا خوری

اسانس یک قاشق مرباخوری

نمک و شکر را در ظرفی ریخته و مخلوط میکنیم سپس تخم مرغها را شکسته و داخل ظرف می ریزیم و بوسیله همزن  مخلوط می کنیم تا محلولی یکدست شود

در مرحله بعد رنگ غذا را در مقداری اب جوش حل کرده و به محلول اضافه می کنیم و بعد اسانس از قبیل :زرچوبه.زعفران .وانیل.) و یا اسانسهای دیگررا در آب حل کرده و در محلول اصلی اضافه می کنیم(باید توجه داشت که یکی از اسانسها را به میل خود انتخاب کرده و هیچ موقع از دو اسانس استفاده نکنید.)ضمنا در هر مرحله موقع اضافه کردن مواد یا محلول انرا کم کم اضافه نموده و یکمرتبه مواد را اضافه نکنید.

 

 بعد از اینکه اسانس را بخوبی با محلول مخلوط کردیم کمی آرد اضافه نموده و با همزن مخلوط میکنیم و انقدر کم کم ارد را اضافه می کنیم و به هم می زنیم تا خمیرمان سفت شود (توجه داشته باشید که آرد را کم کم اضافه کنیم تا گلوله گلوله نشود و خمیری یکدست داشته باشیم )

 حال خمیر را ورز داده به اندازهای که چسبندگی ان کم شده و به دستمان نچسبد بعد خمیر را مانند سوسیس به لوله های باریک در می اوریم و با چاقو به اندازه های مناسب برش داده و با دست بصورت گلوله در می اوریم. اگرخواستید از این طعمه ها بصورت شناور استفاده کنید بهتر است داخل این گلوله ها را از یونولیت یا چوب پنبه پلاستیکی پر کنید انوقت خواهید دید که طعمه روی اب بصورت شناور می ماند

درمرحله بعد آب را جوش اورده و طعمه ها را در آب جوش به مدت۳۰الی۹۰ثانیه قرار داده و نکته مهم این است که هر قدر که مایل بودیم طعمه ای سخت تر و سفت تر داشته باشیم انرا مدت بیشتری در اب جوش قرار داده ولی مدت زمان ان نباید از ۲دقیقه بیشتر باشد.در مرحله اخر طعمه ها را در سبد یا روی یک پارچه خشک در هوای آزاد قرار داده تا کاملا خشک شود پس از خشک شدن این طعمه معجزه آسا اماده مصرف می باشد.

                                          لطفا دیدگاه خود را بیان فرمایید

منبع:www.mahigiran.com