انواع اسانس و افزودنی های طعمه ماهیگیری

طبق تحقیقات انجام شده و روش آزمون و خطا امروزه ذائقه اکثر ماهی ها شناخته شده تر از گذشته است و این تجربه به شما کمک میکنه تا بدونین واسه صید هرگونه ماهی از چه نوع مواد افزودنی و اسانسی بهره گرفته
قبل از آشنایی با انواع اسانس و افزودنی لازمه به چند نکته اساسی در مورد ترکیب مواد جوشانده ها اشاره کنیم

اولین نکته استفاده از تخم مرغ در ترکیب خمیر جوشانده هاست،تخم مرغ علاوه بر استحکام مواد پایه خمیرتون عطر و طعم خوبی به جوشانده هاتون میبخشه و بخصوص زرده تخم مرغ هم چربی نسبی مورد نظرمون و هم رنگ مورد نیازمون رو تا حدی تامین میکنه!پس تخم مرغ رو حتما” به مواد پایه تون در تمامی جوشانده ها اضافه کنین!
نکته دوم میکس کردن صحیح مواد و تهیه خمیر مناسب قبل از مرحله جوشاندنه،سعی کنین خمیر رو اونقدر خوب وز بدین که مواد به دستتون نچسبه و خمیر یک دست و بدون ترک خوردگی تهیه کنید، اگه دیدید خمیرتون ترک میخوره از کمی روغن مایع سویا یا کره استفاده کنید تا از ترک خوردن مواد جلوگیری کنه!
نکته سوم رعایت درصد و اندازه بکار گیری دقیق مواد پایه و سایر افزودنی هاست ،دقت کنین در مورد استفاده از مواد افزودنی و معطر به مواد پایه ،زیاده روی نکنین چون جواب عکس میده!فرمول جوشانده ها رو همیشه در نظر بگیرین و از حد استاندارد ترکیب مواد ،خارج نشین!
نکته آخر توجه به ترکیب مواد بر اساس نوع ماهی مورد صیده که باید توجه کنین که ذائقه ماهی ها با هم فرق داره و هیچوقت مثلا”تغذیه ماهی کپور با سوف یا قزل آلا یکسان نیست شاید در چند مورد مثلا” تغذیه از حشرات و لاروهای زیر آبی مشترکاتی داشته باشند ولی در کل سیستم تغذیه متفاوتی دارند! که بر این اساس باید برای هر نوع ماهی اسانس و مواد افزودنی مخصوص همون ماهی رو بکار بگیرین

بطور کلی افزودنی و اسانسها به چهار گروه تقسیم میشوند

۱.اسانسهای شیمیایی
۲.اسانسها و مواد افزودنی طبیعی
۳.افزودنی های روغنی
۴.افزودنی های شیرین کننده
۱.اسانسهای شیمیایی: امروزه بیشتر کمپانی های مطرح تولید کننده طعمه های ماهیگیری به ساخت ترکیبات و اسانسهای شیمیایی روی آوردند که بخصوص در صید کپور ماهیان تاثیر چشمگیری دارند

اسانسهای شیمیایی تولید شده و موجود در بازارهای جهانی از تنوع زیادی برخوردار هستند ولی اسانسهایی با طعم و بوی مشابه طبیعی بین ماهیگیران حرفه ای محبوبتره مثل اسانس بادام زمینی ،اسانس موز و بخصوص اسانس توت فرنگی

نکته مهم و قابل توجه در استفاده از اسانسهایشیمیایی محدودیت مصرف و دز مصرفی مشخصه دوستان توجه داشته باشند استفاده بیشتر از یک یا دو قطره در بویله ها و 1ccدر ۵۰۰ گرم خمیر طعمه سازی تاثیر عکس داره و برای ماهیها زننده است! پس هنگام استفاده از این گروه اسانسها حتما” این موضوع رو رعایت کنین!
۲.اسانسها و مواد افزودنی طبیعی :این گروه از اسانسها در کشور خودمون در تهیه طعمه پایه یا خمیر طعمه سازی مورد استفاده اکثر ماهیگیران قرار میگیره و تاثیر خوبی هم در صید انواع ماهیهای بومی داره!!! مواد افزودنی طبیعی رایج عبارتند از پودر سیر، وانیل،زردچوبه،پودر شکلات ،عصاره تخمیر شده غلات،عصاره وپودر یونجه ، شنبلیه و گشنیز، پنیر،کشک،شیر،پودر میگو ، پودر خون مرغ، ژله ها و عصاره طبیعی میوه ها و عصاره جیگر !!!استفاده این گروه از افزودنی ها و اسانسها هم نباید در حدی باشه که طعم و عطر مواد پایه(آرد گندم، ذرت ، سویا و…) رو مورد تاثیر قرار بده و به اصطلاح طعمشون رو گم کنه

۳.افزودنی های روغنی: افزودنی های روغنی نقش بسیار بسیار مهمی در جذب ماهی ها به طرف طعمه ی هدف دارن و ماهیگیرای حرفه ای این موضوع رو به خوبی میدونن!! دوستان کلا” روغنها نقش موثر و مکملی در انتشار طعم و عطر اسانسها در محیط زیر آب دارن و بخصوص استحکام و ماندگاری طعمه ها رو هم زیر آب بیشتر میکنن! دوستانی که بویله هاشون بعد خشک شدن ترک میخوره یا زود میشکنه به علت عدم بکارگیری روغن در خمیرشون هستش! بهترین و رایج ترین مواد افزودنی روغنی عبارتند از : روغن ماهی بخصوص روغن ماهی سالمون! روغن گل آفتابگردان، روغن سویا، روغن ذرت، کره ، روغن زیتون،روغن خرچنگ و میگو،روغن بادام زمینی ، فندق و گردو! دوستان میزان مصرف مواد روغنی بدون محدودیت هستش و در ترکیب مواد پایه حتی تا حد اشباح هم میتونین ازشون استفاده کنین!
۴.افزودنی های شیرین کننده: ماهیها هم مثل انسانها علاقه خاصی به مواد شیرین دارن و طبق تحقیقات یک موسسه در انگلستان مواد شیرین کننده به تنهایی جذب ماهی ها رو به طرف طعمه هدف ۱۰ برابر میکنن! پس بکارگیری مواد شیرین کننده در ترکیب مواد طعمه از ملزوماته و یکی از ارکان اصلی موفقیت در صیده !
بهترین و رایجترین مواد شیرین کننده عبارتند از: شکر،عسل و انواع مربا بخصوص مربای توت فرنگی و انجیر!
دوستان میزان مصرف بستگی به صید ماهی مورد نظر داره در کپور برای هر ۵۰۰ گرم از مواد پایه یک قاشق پر شکر یا هر یک از مواد شیرین کننده مطرح شده کافیه ! بیشتر از این حد برای ماهی زننده خواهد بود
در آخر پیشنهاد من به دوستان عزیز اینه که سعی کنین همیشه ترکیب ایده ال رو در تهیه مواد طعمه سازی از مواد مطرح شده خودتون با روش آزمون و خطا کشف کنین آن موقع یافته شما ارزشمند خواهد بود و اصولا” جذابیت ورزش ماهیگیری در این کشفیات هست.

تبلیغات