بازدید دیروز279
بازدید این هفته1399
بازدید این ماه1026
بازدید کل4263740
طرز تهیه انواع طعمه و جوشانده های ماهیگیری قسمت اول
طعمه های کپور ماهیان
انتخاب صحیح طعمه برای ماهیگیری نوع کپور می تواند تفاوت شکست و موفقیت را معنی کند.کپور تقریبأ تمایل دارد تا هر چیزی را که هنگام جستجوی علوفه در پیرامون بستر دریاچه میابد، بخورد. شاید راحتترین و مناسبترین طعمه ها جوشانده ها باشند چراکه امروزه بیشترین ریسه ها برای استفاده از این طعمه درخواست می شود. البته طعمه های بسیار دیگری متفاوت از جوشانده ها وجود دارند که تمامیشان خوبند و استفاده بجا از آنها در یک روز مناسب نتایج چشمگیری بدنبال خواهد داشت.
نان :
1-خمیر نان :
خمیر نان بهترین نوع طعمه ساخته شده از یک قرص نانی است که کمی بیات شده باشد. قسمت اسفنجی درون نان را خارج نموده و با اضافه کردن آب آن را خمیر می نمایند. خمیر را می توان ورز داده و بشکل گلوله هایی در آورد و بصورت مستقیم بر روی قلاب استفاده کرد.
2- اسفنج نان :
طعمه خیلی نرمی است اما با این حال خوب است. مقدار کمی از اسفنجهای درون قرص نان را در می آوریم یک گوشه آن را فشار داده و از قلاب عبور می دهیم تا بتواند مدت زمان بیشتری بر روی قلاب دوام آورد.
لوبیاها و نخودها :
لوبیاها و نخودها از طعمه های عالی کپور ماهیان محسوب می شوند. خصوصأ انواع بزرگ آن شامل : لوبیا قرمز ، نخود فرنگی ، لوبیا سفید ، لوبیا چشم بلبلی و دانه های گل آفتابگردان.
طریقه مهیا کردن آنها همانند غلات می باشد فقط یادمان نرود که حتمأ بصورت نرم شده مورد استفاده قرار گیرد.
گوشتها :
1- سوسیس :
سوسیس یکی دیگر از طعمه های خوب کپور می باشد. میتواند بصورت بودار و رنگی بوده یا با آرد ذرت آمیخته شود ، البته اگر خیلی چسبناک است. یادمان نرود که هرچه تنوع ادویه در سوسیس بیشتر باشد مجذوبتر خواهد بود. می توان آنها به صورت قطعات کوچک یا به شکل رول در آورده و به نحوی که قلاب در آن پنهان گردد ، آنها را به قلاب زد.
۲- جگر :
یک طعمه عالی است که سرشار از اسیدهای آمینه و پروتئین هاست. همچنین مزیت آن ارزانی آن است. می توان آن را بصورت مکعبی برش داد و بر روی قلاب استفاده نمود. جگر همچنین یکی از افزودنیهای خوب در جوشانده ها محسوب می شود. بسیاری از ماهیگیران در سراسر جهان از آن استفاده کرده اند و نتایج خوبی نیز حاصل شده است.
۳- فیله گوشت :
فیله گوشت یک طعمه عمومی برای کپور ماهیان محسوب می شود. می تواند بصورت بودار و با افزودن رنگها و ادویه جات مورد استفاده قرار گیرد. در برابر نوک زدن ماهیهای مزاحم مقاوم خواهد بود. طریقه استفاده آن به اینصورت است که آن را بشکل مکعبی برش می دهند و بر روی قلاب مستقیمأ استفاده می نمایند.
دانه ها یا غلات :
هر دانه ای میتواند هم بر روی قلاب و هم بصورت طعمه پاش مورد استفاده واقع شود. نمونه غلاتی که معمولأ در صید کپور ماهیان مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از : شاهدانه ، گندم ، ذرت ، بلغور جو ، ماشک و غیره غلات دست کم می بایست 72 ساعت خیسانده شوند و سپس قبل بین نیم تا یکساعت جوشانده شوند. حال آنها را به در یک ظرف بدون منفذ انباشته تا پس از 1 یا 2 دو روز شروع به تخمیر شدن بنمایند و از آنها بویی شبیه به الکل به مشام برسد.
جوشانده ها
گلوله هاي نرم خميري شکلي هستند که در آب جهت سفت شدن جوشانيده مي شوند. آنها گزينه هاي تمام نشدني و ماندگار آماده اي را به وجود مي آورند اما يک خصوصيت منفي بارز ومشخص دارند که همان گراني اين محصولات در بازار می باشد. بهترين راه اقتصادي براي استفاده از جوشانده ها آن است که خود آنها را بسازيم. ترکيباتي که در جوشانده ها معمولا به کار مي روند عبارتند از : شير ، تخم مرغ ، آرد سويا ، جوانه گندم ، پروتئين هاي حيواني و گياهي و رنگهاي افزودني.
جوشانده چیست ؟
جوشانده ها طعمه هایی هستند که معمولأ از تخم مرغ ، پودر های پروتئین و چاشنی ها ساخته می شوند. این مخلوط به شکل گلوله های کوچکی در آورده شده و جوشانده می شوند. مزیت آنها این است که ماهیهای کوچک نمی توانند آنها را بخورند.با طعمه هایی همچون جوشانده ها می توان صید بالایی داشت. البته سایز ماهی های صید شده نیز به اندازه و سایز جوشانده ها بستگی دارد و در 5 سال گذشته بواسطه آن در کشورهای اروپایی و آمریکایی موفقیت کپورگیران با رشد زیادی همراه بوده است.در بیشتر دریاچه های اروپا و آمریکا از جوشانده ها در دامنه های وسیعی از بوها و مزه های متنوع استفاده می شود هر چند آمار نشان می دهد که ماهیگیران آمریکایی بیشتر موفقیتشان را بواسطه استفاده از خمیرها و آبزیانی مانند حلزونها کسب کرده اند.چاشنیهایی که در جوشانده ها مورد استفاده قرار می گیرد عبارتند است : گوشت ، کنجد ، گیلاس ، توت فرنگی میوه های مناطق گرمسیری ، شکلات ، ماهیهای مرکب ، روغن یا خمیر بادام زمینی ، دانه ها ، ذرت ، خرچنگها ، حلزونها و غیره. در بسیاری از جوشانده ها محرکهایی اضافه کرده اند. محرکها مواد شیمیایی هستند که کمک به تحریک تغذیه ماهی می نمایند و اینگونه است که ماهی را به سوی طعمه می کشاند. آنها معمولأ اسیدهای آمینه یا همان پروتئین ها می باشند.
ساخت طعمه دارچینی برای کپور
مواد لازم:
۲ قاشوق غذا خوری دارچین
۲ لیوان آرد ذرت
۲ قاشوق وانیل
۱/۲ لیوان آب گرم
موادرا باهم مخلوط کنید وخوب آنها را به هم بزنید وآب گرم را به آنها اضافه کنید تا یک خمیر به دست بیاید . و در مرحله دوم دارچین را کم کم به خمیر اضافه کنید وخوب با هم ترکیب کنید بعد خمیر بدست آمده را در کیسه پلاستسکی قرار دهید تا خشک نشود و در ماهیگیری کپور از آن استفاده کنید
اسرار درست كردن طعمه براي ماهيگيري (اسرار صيد كپور واسبله بزرگ)
یکی از دغدغه اصلی ماهیگیران تهیه طعمه مناسب و اثر گزار می باشد در صورتی که شما راز تهیه طعمه و همچنین نگه داشتن ان در بهترین حالت را داشته باشید میتوان گفت که یکی از مهمترین نکات ماهیگیری را به بهترین نحوه اجرا کرده اید.در ادامه شما را با چندین راز کوچک در مورد تهیه طعمه اشنا خواهیم کرد.
۱-ماهی های کوچک که به صورت قطعه قطعه در امده باشد میتواند یکی از طعمه های مناسب جهت هر نوع ماهیگیری باشد شما باید ماهی را در اندازه های کوچک قطعه قطعه کنید و آن را برای مدتی درون یک ظرف حاوی تخم مرغ و آرد قرار دهید این یکی از طعمه های مورد علاقه من میباشد
۲-شما میتوانید حتی ازتکه های تن ماهی که انرا با پلاستیک های نازک پیچیده شده باشد استفاده کنید فقط کافیست قبل از استفاده انرا با کمی روغن خوراکی آْغشته کنید مطمئننا به نتیجه دلخواه خواهید رسید.
۳-ترکیب کردن روغن های خوراکی و گیاهی با مقداری آرد میتواند یکی از کارهای خلاقانه باشد فقط به یاد داشته باشید که خمیر را باید قبلا از استفاده خوب با دست مالش دهید تا روغن جذب آن شود.
۴-شما میتوانید با استفاده از تخم مرغ های شکسته ( که برای مدتی در معرض رطوبت قرا گرفته اند ) استفاده کنید فقط انرا با مقداری خمیر قاطی کنید و خوب هم بزنید.نتیجه بسیار موثر خواهد بود.
۵ - در صورتی که شما سگ یا گربه در خانه دارید یکی از طعمه های موثر استفاده کردن از غذای سگ یا گربه میباشد فقط کافیست به آن مقداری گوشت ماهی اضافه کنید و این هم به این خاطر است که بوی ماهی بگیرد و شکار را به ما نزدیک کند
۶- شما میتوانید از هر چیزی که قبلا به عنوان طعمه استفاده میکردید آلان هم استفاده کنید فقط با این تفاوت که این بارطعمه خود را با مقداری روغن ماهی آغشته و چرب کنید
۷-یک راه آسان جهت دسترسی به روغن ماهی کافی است مقداری تن ماهی و یا ماهی قطعه قطعه شده را در اب بجوشانید و بگذارید که آب حجم زیاد آب تبخیر شود نتیجه باقی مانده تا حدودی شما را به روغن ماهی نزدیک می کند
۸-استفاده کردن از انواع ماهی ها (قاطی کردن گوشت چندین ماهی با هم ) نیز میتواند ایده جالبی باشد کافی است یک بار امتحان کنید تا متوجه شوید که چگونه در صید کربه ماهی به شما کمک خواهندکرد
ساخت طعمه سريع وساده براي كپور
مواد لازم
آردجو
پودر ژله (با طعم دلخواه)
آرد جو را با پودر ژله مورد نظر با طعم دلخواه مخلوط كنيد و به آن آب اضافه كنيد و به خمير تبديل كنيد و براي اينكه به اندازه كافي چسبناك شود مي توانيد آرد جو آن را زياد كنيد
طعمه کره بادام زمینی برای کپور
مواد لازم:
كره بادام زميني
آرد
آب
شكر
و هرچيز ديگري مثل پودر ژله ، دارچين و آبليمو . . .
در مرحله اول بادام زميني را با آب ومواد قندي مخلوط كنيد .بعد سپس آرد را به آن اضافه كنيد كه مواد شما به خمير تبديل شود بعد و نبايد طعمه زياد نرم باشد . ..
طرز تهیه طعمه مخصوص تابستان برای کپور
مواد لازم:
یک فنجان آرد (لیوان)
یک فنجان آرد ذرت (لیوان)
یک قاشق نمک
یک قاشق شکر
سه قاشق غذا خوری قهوه
دو قاشق کارامل
آب به مقدار کافی
یک فنجان آرد با یک فنجان آرد ذرت مخلوط کنید و یک قاشق نمک و یک قاشق شکر به آن اضاف کنید و سه قاشق غذا خوری قهوه اضاف کنید و دوقاشق کارامل کیک هم به آن اضافه کنید وآن ها را با هم مخلوط کنیدکمی آب را بجوشانید به اندازه ای که آب ولرم بشود مواد را به داخل آب بریزید در داخل ظرف به آرامی روی آتش بهم می بزنید تا وقتی که به خمیر تبدیل شود و آن را داخل پلاستیک قرار دهید تا خشک نشود روش مناسب دیگری هم وجود دارد که خمیر های گلوله شده را در آب جوش قرار دهید و آنها را بجوشانید هنگامی که گلوله های خمیر به سطح آب شناور شدن طعمه ها آماده می باشد و شما می توانید از سیستم ماهیگیری با ریسه جوشانده استفاده کنید
طرز تهیه طعمه با طعم توت فرنگی برای کپور
مواد لازم:
یک فنجان آرد (لیوان)
دوفنجان پودر ذرت (لیوان)
یک قاشق غذا خوری وانیل
دوقاشق غذا خوری شکر
پودر ژلاتین توت فرنگی
آب به مقدار کافی
یک فنجان آرد را با آب بجوشانید هنگامی که آب جوشید یک قاشق غذا خوری وانیل به آب اضافه کنید ودوقاشق غذا خوری شکر هم به آن اضافه کنید در این هنگام یک بسته ژلاتین توت فرنگی به آن اضاف کنید وقتی آب به اندازه کافی جوشید پودر ذرت ها را در آن بریزید همزمان که مواد را باهم مخلوط کردیم به مدت دو دقیقه با حرارت ملایم با استفاده از در پوش وبعد از دو دقیقه از روی آتش بردارید مواد مخلوط شده را بروی آلمنیوم بریزید (آلمنیوم به شکل استوانه) و بعد آلمنیوم را در اندازه های دلخوا گره بزنید(برای جدا شدن طعمه از هم) تا به شکل گلوله در بیاید هنگامی که این کار را کردید به مدت 12 ساعت در یخچال قرار دهید اما دقت کنید جای بزارید که یخ نبندد
این طعمه ها هرچه ریز تر باشند بهتر است برای صید کپور طعمه های ساخته شده را هم می توانید با استفاده از ریسه جوشانده استفاده کنید و هم می توانید به صورت ساده به سر قلاب بزنید
ساخت جوشانده ساده برای کپور(با اسانس دلخواه)
دراین روش ساخت شما با مواد مثل تخم مرغ ٫ آرد و اسانس های مثل(توت فرنگی ٫ و موز . . .) می توانید به راحتی یک طعمه حرفه ای برای کپور درست کنید
مواد لازم:
آرد
تخم مرغ
رنگ دهنده های خوراکی
اسانس میوه جات
تخم مرغ را در ظرفی ریخته وبه هم بزنید
اسانس و رنگ دهندها را به آن اضافه کنید
در مرحله بعد آرد را به آن اضافه کنید
بعد خمیر را بدست آورید
و آن ها ر گلوله گلوله کنید وبه مدت ۲۰ دقیقه در آب جوش بجوشانید
طعمه بعد از خشک شدن آماده ماهیگیری می باشد
ساخت طعمه میوه ای برای کپور
مواد لازم:
به مقدار لازم توت فرنگی یا پودر ژله گیلاس
آرد ذرت
آب
توت فرنگی یا پودر ژله گیلاس را در کاسه ریخته آن را خوب لح و به هم بزنید وبعد به آن آب و آرد ذرت اضافه کنید وانها را خوب بهم بزنید تا یک خمیر بدست بیبید برای محکم شدن خمیر بدست آمده شما می توانید از آرد ذرت بیشتری استفاده کنید (در متن مقاله زکر شده بود که این طعمه برای گرفتن اسبله هم نیز کاربرد دارد)
ساخت طعمه ملاس براي ماهي كپورMolasses Bait
مواد لازم:
ملاس(نوعي شيره قند)
شكر قهوه اي
آرد
در شروع با اضافه كردن 6 فنجان آرد و1 فنجان شكر را به خوب از قبل با دوقاشوق ملاس را باهم مخلوط كنيد وبه هم بزند تا حدودي سفت شود براي بدست آمدن طعمه ايده آل مي توانيد ميزان آرد آن را تا جايي كه امكان دارد را به آن اضافه كنيد و خمير بدست آماده را مي توانيد به گلوله هاي كوچك تبديل كنيد وبه مدت 15 دقيقه در يحچال قرار دهيد برای آماده شدن طعمه برای ماهیگیری
ساخت طعمه جوشانده ساده ذرت برای ماهیگیری کپور
مواد لازم:
1 فنجان شکر
2 فنجان آرد سفید
3 فنجان ارد ذرت
مر حله اول مخلوط کردن تمام مواد را در کاسه ای بزرگ . سپس به آرامی آب به مواد مخلوط شده اضافه کنید تا مواد به غلظت مورد نظر برسد. اگر نیاز به آرد بیشتری باشد باز آرد اضافه کنید و کمی هم ارد ذرت.بعد از بدست آمدن خمیر آنها را به توپ های به اندازه های متوسط تبدیل کنیدو آنها را در در آب جوش به مدت 20 دقیقه بجوشانید
ساخت طعمه عسل برای کپور
مواد لازم:
وانیل
۴ قاشوق غذا خوری شکر
عسل
آرد ذرت
آب و وانیل و۴ قاشوق شکر و عسل را با هم مخلوط کنید و بر روی گاز با حرارت ملایم قرار دهید. وقتی شروع به جوش خوردن کرد به آرامی به آن یک لیوان آرد ذرت اضافه کنید آن را به خوبی به مدت ۳ دقیقه به هم بزنید تا به یک خمیر مقاوم تبدیل شود و سپس آن را از روی گاز بردارید و بگزارید خنک شود ودر یک کیسه پلاستیکی قرار دهید برای ماهیگیری.
ساخت طعمه سویا با طعم دهنده دلخواه برای ماهی کپور
مواد لازم:
۱ لیوان آرد سویا
۱لیوان آرد ذرت
طمع دهنده دلخواه
مواد را با هم مخلوط کنید سپس به آن به مقدار کافی آب اضافه کنید وبه هم بزنید تا یک خمیر بدست بیاید و سپس به آن طمع دهنده دلخواه را اضافه کنید و برای استحکام بیشتر طعمه می توانید به آن آرد ذرت یا آرد سویا اضافه کنید. بعد خمیر بدست آمده را گلوله گلوله کنید و در آب جوش به مدت ۵ دقیقه بجوشانید تا طعمه به صورت جوشانده دربیاید.
این طعمه را در ماهیگیری کپور می توانید استفاده کنید.
ساخت طعمه ای برای اسبله
مواد لازم
یک بسته پنیر فاسد شده
یک عدد تن ماهی
دوقاشق پودر سیر
3 قاشوق آرد سفید
تکه های از میگو
مقداری توت فرنگی له شده
در یک کیسه زیپ دار تمام مواد را با هم مخلوط کنید در کیسه را ببندید کیسه را فشار دهید تا مواد با هم مخلوط شوند طعمه بوی بد می دهد ناراحت نشوید.وقتی طعمه خوب مخلوط شد طعمه آماده است
ساخت طعمه ساد ه برای ماهی اسبله (همبرگر)
مواد لازم:
پنیر
همبرگر خام
4 قاشوق غذا خوری پودر سیر
یک لیوان آرد
آب
تمام مواد تشکیل دهنده را در یک کاسه با هم مخلوط کنید تا یک خمیر بدست بیاید برای سفت شدن خمیر شما می توانید از آرد بیشتری استفاده کنید این طعمه خوبی برای ماهی اسبله است
ساخت طعمه ذرت برای کپور
مواد لازم :
آرد
ذرت
عسل
آب
موز
مواد را با هم مخلوط کنید تا یک خمیر بدست بیاید برای سفت شدن خمیر شما می توانید از عسل استفاده کنید. طعمه ها را در اندازه های مناسب گلوله کنید و به مدت 2 دقیقه آن ها را در آب جوش قرار دهید تا طعمه ها پخته شود بعد از انجام این مراحل طعمه آماده است
ساخت طعمه خون برای اسبله ماهیان وکپور ماهیان
مواد لازم:
یک لیوان آرد
یک لیوان آرد ذرت
دو قاشوق غذا خوری وانیل
یک لیوان خون مرغ
سه قاشوق غذا خوری پودر سیر
به مقدار کافی پنیر
آرد ،آرد ذرت ، پودر سیر، پنیر و وانیل را با هم مخلوط کنید وقتی که مواد به خوبی با هم مخلوط شدن خون مرغ را آرام آرام به آن اضافه کنید که مواد یک حالت سفتی به خود بگیرد و یک خمیر بدست بیاید خمیر بدست آمده را گلوله گلوله کنید و به مدت 10 دقیقه در آب جوش به جوشانید که گلوله ها سفت شود وقتی به اندازه کافی طعمه ها جوشید آن ها رابرادرید وخنک کنید .طعمه برای ماهیگیری آماده می باشد
ساخت طعمه خمیر با اسانس انگور برای کپور
یک بسته ژله انگور
1 تیکه نان گندم کامل
یک بسته آرد ذرت
آب
همه مواد را باهم مخلوط کنید به جزء آرد ذرت ٫ وقتی مواد را خوب مخلوط کردید آرد ذرت را به تدریچ به خمیر اضافه کنید برای بدست امدن خمیر سفت تر ٫ در صورت نیاز شما می توانید برای سفت شدن خمیر به آن آرد اضافه کنید. خمیر که آماده شده در یک کیسه قرار دهید برای ماهیگیری که طعمه خشک نشود
ساخت طعمه ای مشترک برای اسبله و کپور (طعمه سوسیس)
مواد لازم :
1 عددسوسیس هادداگ
2 لیوان آرد
پنیر
آب
سوسیس هادداگ وپنیر را به قطعات کوچک تبدیل کنید و آنها را در کاسه ای بریزید وسپس آرد را به آن اضافه کنید در حالی که دارید مواد را با هم مخلوط می کنید آب را به آن اضافه کنید
تا زمانی به آن آب اضافه کنید که مواد به شکل یک توپ خمیر در بیاید در این صورت طعمه آماده است
ساخت طعمه برای ماهی اسبله۳
مواد لازم:
آرد سویا
کبد به اندازه کافی
1 قاشوق غذا خوری پودر سیر
3 قاشوق غذا خوری عسل
تخم مرغ
عصاره وطعم دهنده دلخواه
با استفاده از مخلوط کن کبد را آماده کنید و در آن به آرامی تخم مرغ ،پودرسیر ،عسل و طعم دهنده را اضافه کنید و مواد که آماده شده را در یک ظرف بریزید وبه آن آرد سویا اضافه کنید.
وخمیر بدست آمده را برای سفت تر شدن به صورن گلوله دربیاورید وبه مدت 6 دقیقه در آب جوش بجوشانید . . .
ساخت طعمه برای ماهی اسبله (گربه ماهی) ۴
مواد لازم:
جگر (مرغ،گاو،گوسفد . . .)
آرد
3 قاشوق غذا خوری پودر سیر
2 قاشوق غذا خوری نمک
روغن ماهی ساردین
پودر ژله توت فرنگی
یک عدد تخم مرغ
پودر بادام زمینی
مواد را با هم مخلوط کنید تا یک خمیر بدست بیاید و خمیر بدست آمده را می توانید به صورت گلوله گلوله استفاده کنید برای سفت تر شدن خمیر می توانید از آرد بیشتری استفاده کنید.
ساخت طعمه برای قزل آلا
مواد لازم :
1 لیوان آرد سفید
نصف فنجان شکر
1 لیوان آرد جو
پنیر
آب
آب را بجوشانید و تمام مواد به جزء پنیر را درآن بریزید ومخلوط کنید وقتی مواد تبدیل به خمیر شد . آن را در یخچال قراردهید تا سرد شود بعد مواد را از یخچال درآورده و پنیر را به آن اضاف کنید بعد از انجام این مراحل طعمه برای ماهیگیری قزل الا آماده است
ساخت طعمه ای برای ماهی سیم (طعمه بادام زمینی)
مواد لازم
¼ لیوان بادام زمینی خرد شده
۲ فنجان قلات خرد شده
۸ قاشوق غذا خوری شیره قند(ملاس)
۸ قاشوق شکر
۴ قاشوق کره
به مقدار کافی شیره گیلاس
تمام مواد تشکیل دهنده این طعمه را با هم مخلوط کنید به جزء شیره گیلاس ، مواد که خوب باهم ترکیب شد شیره گیلاس را به آن اضاف کنید برای رقیق تر شدن خمیر بعد از آماده شدن خمیر طعمه آنها را گلوله گلوله کنید ودر جای خنک بگزارید تا طعمه آماده شود این طعمه خوبی برای ماهی سیم است که از خانواده کپور ماهیان است این طعمه برای ماهی کپور هم کاربرد دارد
ساخت جوشانده ذرت برای کپور
مواد لازم:
آرد ذرت
آرد سویا
پودر شیر
شکر
تخم مرغ
طرز درست کردن وپختن
مواد را باهم در یک کیسه ریخته وآن هار خوب با هم مخلوط کنید
مواد را در یک ظرف ریخته و به آن تخم مرغ اضافه کنید وخوب بهم بزنید برای بدست آمدن خمیر.
خمیر های بدست آمده را گلوله گلوله کنید وبه مدت 5 دقیقه در آب جوش بجوشانید.
بعد از پخته شدن طعمه ها آنها را در مکانی بگذارید تا خشک شود.
لطفا دیدگاه خود را بیان فرمایید
منبع:کتاب اموزش ماهیگیری ابراهیم عابدی فر
نظرات
مطالب کاملا اموزنده هستند .از زحمات شما برای اموزش ماهیگیری ونحوه ساخت طعمه ها متشکرم .موفق باشید.
خسته نباشید .
پاسخ :admin3
سلام ممنون و متشکرم حمید عزیز
پاسخ:admin5
سلام دوست عزیز قطع به یقین نمیتوان گفت بهترین طعمه هر منطقه طعمه خاص خود را می طلبد ولی این طعمه ها رایج هستند. واسه زردپر از روده مرغ
کپور از انواع جوشانده ها.خمیر معمولی با افزودنیها مثل :پودرسیر. دارچین. عسل فقط فراموش نشه یکی از این افزودنیها اضافه شه.طعمه پاشی فراموش نشه.انواع طعمه های کپور در کانال تلگرام منتشر شده مطالعه نمایید.روی لینک زیر کلیک کنید
t.me/.../...
پیشاپیش ممنون
پاسخ:داودملکی
ضمن سلام.امیر جان جهت بستن ریسه برای کپور مناسبه از نخ براید استفاده شود یا میتوان از نخهای کفاشی استفاده نمود اینکار باعث میشه موقع پرتاب نخ و لیدر دور هم نپیچه.درمورد ریسه کپور در سایت توضیح داده شده.نکته بعد نخ اصلی:برندهای معروف:سوفیکس.دایوا.برکلی.کورمو ران.دیفندر مد.سامورایی و...در فروشگاههای لوازم ماهیگیری یافت میشود.سوالی بود در خدمتم موفق باشی
پاسخ:نیما
سلام کامران عزیز شما محبت دارید
باتشکر از مطالب مفید و کاربردی شما
من در جنوب هستم لطفا درخصوص نحوه صید و طعمه مخصوص ماهی های خلیج فارس (شیر ,حلوا , هامور ,دختر ناخدا و ...)راهنمایی بفرمایید!
پاسخ:نیما
سلام رضا جان.چشم انجمن را تاسیس کردیم با ثبت نام در انجمن سوالات را مطرح تا باقی دوستان هم استفاده کنند.با تشکر از شما
من استرالیا زندگی میکنم، و یک (Lake)کنار خونمون است که بیشتر ماهیاش کپور است
لطفا برای تهیه طعمه خوب و همچنین راحت من را راهنمایی کنید. ممنون
پاسخ:نیما
با سلام و عرض ادب.حسین جان به ایمیل شما ارسال گردید
پاسخ:نیما
با سلام.ممنونم سیروس عزیز.انواع ریسه ها در سایت به شکل تصویری توضیح داده شده.ولی بازم چشم پاسخ به ایمیل شما ارسال میشود.با تشکر
فقط خواهشا بهم طرز بستن صحیح میکال(قلاب) برای طعمه جوشان رو یاد بده خیلی ممنون
پاسخ:نیما
با سلام و عرض ادب.علیرضا جان از لطف و محبت شما ممنونم.پاسخ به ایمیل شما ارسال شد.موفق باشی
لطفا اگر ممکن است بهترین طعمه و ریسه برای صید کپور در چادگان را به ایمیلم ارسال کنید
باتشکر از سایت خوبتان
پاسخ:نیما
با سلام و عرض ادب
از لطف شما ممنونم.سیستم کف خواب و طعمه نون پیچ واسه من خوب جواب داده.موفق باشی
پاسخ:نیما
با سلام و تشکر از داریوش عزیز .ممنونم که تجربه خود را در اختیار دوستان قرار می دهی.
پاسخ:نیما
با سلام. پاسخ به ایمیل شما ارسال شد.با تشکر
پاسخ:نیما
با سلام و تشکر از محمود عزیز
پاسخ:نیما
با سلام.ممنون جناب حسینی عزیز نظر لطف شماست
من میخوام آخر هفته برای اولین بار برم سد طالقان ماهیگیری لطفا بهترین طعمه برای صید کپور رو برام ایمیل کنید چیزی که تهیش راحت باشه و خوب جواب بده
پاسخ:admin2
با سلام.پاسخ به ایمیل شما ارسال شد.
پاسخ:نیما
با سلام.امیر حسین عزیز.هیچ موقع برای کپورهای زیر دوکیلو از بویله استفاده نکن مگر اینکه اطمینان داشته باشی در مکان ماهیگیری کپورهایی بالاتر از این سایز باشد.بدلیل محدودیت در تعداد کارکترها پاسخ به ایمیلتان ارسال می گردد.
ممنون از اطلاعات خوب و مفیدتون.من از آستارا هسنم و از شما تقاضا دارم روش تهیه یه طعمه خوب برای صید کپور رو برام میل کنین.
ممنون از زحماتتون.
پاسخ:نیما
ضمن سلام و تشکراز شما پاسخ به ایمیلتان ارسال گردید.
پاسخ:نیما
با سلام پاسخ به ایمیل شما ارسال شد.
پاسخ:نیما
با سلام..اگر هدف از صید ماهی گوشتخوار بود بهتر است از بچه ماهی و ماهی کیلکایا کلمه استفاده نمود.وطعمه عمومی برای دیگر ماهیهادریای شمالمغز صدف و انواع خمیر (نان تست.لواش)به همراه افزودنی هاست که در ادامه توضیح داده:برای صید قزل:خمیر لوفاک- کرم خاکی -کیلکا و تکه ماهی.میگو و طعمه های مصنوعی.مغز صدف که میتونید صبح زود از کنار آب جمع کنید فراموش نشود ماهی قزل آلا به طعمه های متحرک بهتر واکنش نشان می دهد
ماهی سفید: مغز صدف-کرم خاکی(مغز صدف بسیار موثرتر است)
کفال نان لواش-مغز صدف و حلزون
کپوردریایی :انجیر خیس خورده-خمیرشیرین
پاسخ:نیما از اطلاع رسانی شما ممنونم
پاسخ:نیما
با تشکر از شما
پاسخ:نیما
با سلام.دوست عزیز از اطلاع رسانی شما ممنونم
پاسخ:نیما
سلام به مجتبی عزیز و تمامی مردمان مهمان نواز تربت حیدریه
واقعا از این همه مهر و محبت شما دوستان عزیز ممنون و سپاسگذارم
شما هم سفری داشتید خوشحال میشوم در خدمتتان باشم.با آرزوی سلامتی
ارادتمند:نیما
پاسخ:نیما
سلام دوست عزیز نام ماهیهای موجود در منطقه را ذکر فرمایید.
لطفا جوشانده مناسب برای صید ماهی کپور رو به ایمیلم بفرستید
من از استان کردستان و شهرستان مریوان هستم.دریاچه زریوار جون میده واسه ماهیگیری ولی در انتخاب طعمه مشکل دارم! آیا طعمه معمولی بهتره یا جوشانده؟
ممنون واقعا سایت خوبی دارید
پاسخ:نیما
باسلام.امید جان ضمن تشکر از شما پاسخ به ایمیل شما ارسال گردید
پاسخ:نیما
سلام محمدعزیز آشنایی با شما باعث افتخار و مایه سرافرازیست. خوشحال میشوم در کنار هم جمع دوستانه ای داشته باشیم و از تجربیات شما دوستان نهایت استفاده را داشته باشم. ارادتمند:نیما
لطفا طرز تهیه یک جوشانده موثر برای صید اسبله را برایم ایمیل کنید.
برای صید اسبله از چه سایز قلابی استفاده کنم؟
ممنون از شما
پاسخ:نیما
سلام دوست عزیز.به ایمیل خود مراجعه کنید.
من دهها بار امتحان کردم دهن هم نمیزنن
با سلام محمد جان بستگی به ماهیهای منطقه دارد باید چندین مرتبه طعمه پاشی شود تا ماهیها به این طعمه عادت کنند الی الخصوص (ذرت قوام داده)موفق باشی
پاسخ:نیما
باسلام.روزبه عزیز اتفاقا هم در طعمه پاشی و هم در جذب کپور بسیار مناسب میباشد
من جاوید ساکن مشهد هستم شدیدا علاقمند به ماهیگیری و متنفر از خوردن گوشت ماهی!!!!! معمولا ماهیهایی که صید میکنم اگه کسی اطراف باشه و برای خوردن درخواست کنه بهش میدم وگرنه آزادش میکنم.
صحبت دوستان در مورد سد چالیدره کاملا درسته پارسال بعد از یک روز کامل فقط یک کپور 30 سانتی در اونجا صید و رهاسازی کردم ولی حدود دوسال قبل در سد دوستی خیلی راحت حدود 40 ماهی گرفتم که بزرگترین آنها یک کپور 60 سانتی بود که به دستور پدرخانمم رهاسازی نشد!! فقط مشکل سد دوستی به علت هم مرز بودن با ترکمنستان سختی پیدا کردن پارتی هست!! احتمالا آخر هفته هم یک سری به سد دوستی میزنم (البته بعد از مدتها پارتی بازی) اگه رفتم حتما گزارش کار رو میدم.ضمنا اینو هم بگم عید 93 با پسرم در شمال 238 ماهی کپور و اصلک گرفتیم که اکثرشون رهاسازی شد خیلی حال داد جاتون خالی
پاسخ:نیما
سلام خدمت جاوید عزیز
با تشکر از اطلاع رسانی شما در مورد سد چالیدره.منتظر گزارشات بعدی شما هستیم
منم از مطالب پر بارتون استفاده کردم. ممنون.
من و دوستم 2 سال پیش در سد چالی دره مشهد یک کپور 6 کیلویی صید کردیم. طعمه خمیر با پودر سیر و کف خواب در نیمه شب. البته این خوش شانسی در سه چهار بار بعدی اصلا تکرار نشد. بار آخر از بویله های دست ساز خودم استفاده کردم و همراهان هم از دل مرغ، ذرت و خمیر. با جو خیس خورده هم طعمه پاشی کردیم و ماهیگیری از نیمه شب تا صبح انجام شد. هیچ توکی به قلاب هیچ کدوم زده نشد. با طلوع آفتاب پرش ماهی های بزرگ هم در سطح آب رویت می شد که نشان از وجود ماهی بزرگ در این دریاچه داره. البته مواردی که راجع به سد چالیدره فرمودید درسته. اما هستند دوستانی که صید داشتن و شنیدم به روش هایی فیتوفاگ هم صید کردن. برنامه داریم با روش های جدیدی دوباره به سراغ این دریاچه بریم. اگر تجربه ای بود ارایه میکنم.
پاسخ:نیما
با سلام و عرض ادب
احسان عزیز از تجارب واطلاعاتی که درباره این منطقه ارائه نمودید
ممنون و سپاسگزارم.چندی از دوستان درباره وضعیت ماهیگیری در سد چالیدره سؤالاتی داشتند.منتظر خبرهایتان از وضعیت جدید منطقه هستیم. با کمال تشکر
ممنون از مطالب آموزنده تون
لطفا موثرترین جوشانده برای صید کپور و آمورو برام ایمیل کنید
باتشکر،ممنونم
پاسخ:نیما
سلام فرزاد جان از نظر شما ممنون و متشکرم.پاسخ به ایمیل شما فرستاده شد ارادتمند نیما
پاسخ:نیما
با سلام و عرض ادب
دوست عزیز تابحال شخصا برای ماهیگیری به سد چالیدره نرفته ام ولی به نقل از دوستان نمیتواند جای مناسبی برای ماهیگیری باشد واکثر کسانی که برای ماهیگیری به این سد رفته اند ناراضی برگشته اند بنا به دلایلی که گفته میشود در وسط سد توری نصب شده تا ماهیهای بزرگ نتوانند از آن عبور کنند و سر و صدای قایقهای موتوری مانع ماهیگیری دوستان میشود.ارادتمند:نیما
پاسخ:نیما
با سلام و درود فراوان .متشکرم دوست عزیز
1-در بسیاری از سایتها از ترکیبات مختلفی برای بویله ها استفاده شده و در همه انها هم به این نکته اشاره شده که میزان استفاده از اسانسها باید کنترل شده باشه. میخواستم بدونم چه اسانسی بهتره و بهترین ترکیب برای کپور در پاییز چیه؟
پاسخ:نیما
با سلام خدمت شما دوست عزیز
درانتخاب طعمه هیچگاه نمی توان بطور یقین گفت که بهترین طعمه یا اسانس کدام است و باقی طعمه ها کاربرد ندارند بلکه نسبت به دما و اکوسیستم هر منطقه طعمه هاو سیستم ماهیگیری الویت بندی میشوندبرای کپور از افزودنیهای : زردچوبه ، دارچين ،پودر سير ، وانيل ، زعفران ،عسل و بعنوان طعمه از انجیل و ذرت قوام داده استفاده کنید
آرد گندم یک پیمانه
آرد سویا نیم پیمانه
آرد ذرت نیم پیمانه
نمک وشکر یک قاشق غذاخوری
پودر سیر دو قاشق غذاخوری
و چند قطره اسانس دلخواه و رنگ خوراکی مواد را بخوبی مخلوط کرده و به مقدار کافی آب اضافه کنید خمیر را خوب ورز داده تا یکدست شود.خمیر را به اندازه دلخواه گلوله کرده به مدت نیم دقیقه در آب جوش با حرارت ملایم می جوشانیم بعد از بیرون آوردن طعمه روی پارچه نخی پهن کرده تا خشک شود و بلافاصله در یک پلاستیک فریزر قرار دهید و درب آنرا ببندید و تا زمان استفاده در فریزر نگهداشته شود
آقا ما تو یک دریاچه ای پشت یک سد در منطقه سیلوانا ماهیگیری میکنیم که تو 3 ساعت ماهیگیری با کرم خاکی نزدیک به 30 تا ماهی می گیریم و این ریتم تقریباً هر هفته تکرار میشه! ولی همه ماهی ها زیر 500 گرم هستن، به نظر شما مشکل از طعمه یا سایز قلاب ماست یا ماهی بزرگ تواین دریاچه نیست؟ ضمناً این ماهی های کوچک رو ما رها سازی کردیم و کباب سازی نکردیم!
پاسخ:نیما
با سلام خدمت شما
مهدی جان برای موفقیت در صید کپور انتخاب طعمه,نوع(پایه کوتاه نروژی)وسایز قلاب از مهمترین فاکتورها میباشند.ولی در مورد شما که در صید موفق هستید و مشکل کوچک بودن سایز ماهیها می باشد دلیل نمی شودکه ماهیهای بزرگتر به قلاب شما نزند و به احتمال زیاد یا ماهی بزرگ ندارد یا کم است .انتخاب سایز قلاب برای این است که در هنگام صید دهان یا لب ماهی پاره نشود و قلاب بهتر در دهان ماهی جای گیرد(اصولا برای ماهیهایی که دهان و سایز بزرگتری دارند از قلابهای بزرگتر استفاده می شود)در ضمن از شما بخاطر رها سازی ماهیهای فوق تقدیر و تشکر می کنم
پاسخ:نیما
سلام سعید جان من هم از شما ممنون و متشکرم که اطلاعات و تجربه خود را راجع به این موضوع در اختیار دوستان ماهیگیر قرار داده ای.در مورد کرم خشک برای تهیه بویله یکبار بیشتر استفاده نکرده ام و جواب خوبی گرفته ام و قصد دارم در مکانهای مختلف این طعمه را تست کنم اگر جواب داد طریقه ساخت این بویله را در اختیار دوستان قرار می دهم(البته کرمها را خودم پرورش و خشک کرده ام)ارادتمند:نیما
ملایر جای بخصوصی نداره اگه داره بی زحمت ادرساشون بخصوص سمت اراک واسم بذارید.بی زحمت اگه میشه جواب سوال همین جا بدید بخاطر اینکه سوالات دوستان در واقع سوالات بقیه هستند.بازم متشکرم
پاسخ:نیما
با سلام و عرض ادب
امیر جان به چند دلیل جواب بعضی از سؤالها به ایمیل ارسال میشود:
1-طولانی بودن جواب و توضیحات مربوطه( بخاطر محدودیت تعداد کارکترهادر هر دیدگاه) 2-درخواست خود بازدید کنندگان محترم 3-بدلایلی شاید بازدید کننده نتواند برای گرفتن جواب دوباره از سایت بازدید کند.امیر عزیز بخاطر سؤاستفاده افراد سودجو در مکانهای مربوطه (با استفاده از سم و تور)و فرقه های غیر ورزشی
از نام بردن مکانها در اینجا معذورم اگر تمایل داشتی از طریق ایمیل اطلاع رسانی شود.با تشکر
کدام ترکیب جوشونده برای صید کپور موثرتر؟ اصلا بهترین طعمه کپور چیه؟ لطفا ایمیل کنید واسم . مممنون
پاسخ:نیما
با سلام خدمت شما.دوست عزیز پاسخ به ایمیل شما ارسال شد
از بین این جوشانده ها کدام یک برای اسبله بهتر است؟
راستی برای ماهی گیری در مرداب انزلی می خواهم استفاده کنم...
لطفا جواب را برایم ایمیل کنید.
پاسخ: نیما
سلام دوست عزیز پاسخ به ایمیل شما ارسال شد.
یه سوال داشتم برای ساخت بویله عسل چه مقدار عسل و وانیل باید اضافه کرد، اگر میشه جواب رو به ایمیلم بفرستین لطفا جواب بدین خیلی لازم دارم ممنون
پاسخ:نیما
سلام به شما دوست عزیز
جواب به ایمیل شما ارسال شد
موفق باشی
پاسخ:نیما
با سلام و عرض ادب خدمت شما دوست عزیز
دوست عزیز اشاره ای به اینکه از چه نوع موادی در ساخت بویله استفاده نموده ای نکرده بودی ولی در کل تمام دلایل را ذکرمی نمایم
1.بیش از حد بویله را در آب جوش جوشانده ای
2.پس از بیرون آوردن بویله از آب جوش و خشک نمودن بلافاصله بویله ها را درون کیسه فریزر قرار داده و تا هنگام استفاده در معرض هوای آزاد قرار ندهی
3.برای چسبناک بودن بویله میتوانی از آرد جو یا آرد سویا استفاده کرد
4.برای به قلاب کشیدن حتما از گره مخصوص بویله استفاده کرد و هیچگاه خود بویله را مستقیم روی قلاب نزنید.گره مخصوص در سایت (انواع گره های ماهیگیری)توضیح داده شده است
5.استفاده از تخم مرغ در جوشانده
6.استفاده از کپسولهای امگا3(دارا بودن روغن کبد ماهی)در تهیه جوشانده
7.استفاده از روغن گیاهی یا کره در تهیه جوشانده
8. برای جلوگیری از خرد شدن بویله هنگام گلوله کردن می توانی از کمی پنبه در خمیر جوشانده استفاده کنی
9. از همه مهمتر اینکه مواد اولیه را خوب مخلوط کرده تا موادی یکدست داشته باشی و در هنگام ساختن خمیربخوبی خمیر را ورز داده تا خمیری یکدست داشته باشیم بطوریکه بدستمان نچسبد
امید وارم که مشکلت حل شود ولی اگر با رعایت این گزینه ها مشکلت حل نشد نام جوشانده مورد نظر و مواد اولیه راذکر فرمایید
ارادتمند:نیما
پاسخ:نیما
سلام دوست عزیز از اظهار لطف شما ممنونم